Değerli Öğretim Üyelerimiz ve Öğrencilerimiz;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmaları çerçevesinde tüm akademisyen ve lisansüstü öğrencilerimizin, ORCID (Open Researcher ve Contributor ID), “Uluslararası Standart Ad Tanımlayıcı (ISNI) olarak da bilinen ISO Standardı (ISO 27729)” numarası almaları gerektiği bildirilmiştir.

Konuya ilişkin olarak;

1-     Akademisyenlerimiz mevcut kullandıkları YÖKSİS şifreleriyle, kılavuzda belirtilen aşamaları izleyerek ORCID numarası alabilirler.

2-     Akademisyen kadrosunda olmayan öğrencilerimiz için ORCID alınması ile ilgili yol haritası aşağıda belirtildiği şekilde tarif edilmiştir.

·        YÖK Ulusal Tez Merkezine girilir.

·        Sağ üst köşede bulunan “ÜYE GİRİŞİ” butonuna tıklayınız.

·        Açılan sayfada e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.

·        Profil bilgilerinizin bulunduğu sayfada bulunan “TEZ VERİ GİRİŞ FORMU” bölümüne tıkladıktan sonra açılan pencerede tezleriniz görünecektir.

·   ORCID numarası almak istediğiniz tezi seçtikten sonra açılan form üzerindeki gerekli alanları doldurup “ORCID NUMARASI AL” diyerek numara alabilirsiniz.

Olusturulma Tarihi:2020-09-28 12:02:23
Guncelleme Tarihi: 2020-09-28 12:03:47