Sağlık hizmeti sunan kurumlarda güncel tanımlama ile sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü, tüm tanı ve tedavi uygulamalarının etkinliği ve güvenilirliği için önem arz etmektedir. Bu amaç doğrultusunda tüm yataklı tedavi kurumlarında enfeksiyon kontrol komiteleri oluşturulmuştur. Bu komitede görev alacak olan sağlık profesyonellerinin; enfeksiyon ve kontrolü konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip olmaları bu komitelerin etkinliği için oldukça önemlidir. Hem bu komitelerde görev alacak hem de yoğun bakım, diyaliz ve yeni doğan servisleri gibi enfeksiyon risklerinin yüksek olduğu bölümlerde görev alacak sağlık personelinin enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolünün sağlanmasında deneyim sahibi olması ‘sıfır hastane enfeksiyonu’ hedefine ulaşılmasında kritik rol oynayacaktır. Hastane Enfeksiyon Kontrolü Tezli Yüksek Lisans Programının amacı tüm yataklı tedavi kurumlarında hizmet verebilecek, hastane enfeksiyon kontrolü konusunda deneyimli sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesidir. Programı tamamlayan öğrenciler Hastane Enfeksiyon Kontrolü Doktora Programı’na başvurabileceklerdir.

ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ

Prof. Dr. Mustafa Gökhan GÖZEL, Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAHİL, Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Prof. Dr. Muttalip ÇİÇEK, Tıp Fakültesi, Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı