Ebelik Ana Bilim Dalı bünyesinde Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programının, Yükseköğretim Kurulunun 14.02.2024 tarihli toplantısında açılması uygun görülmüştür. Program 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi itibariyle öğretime başlayacaktır.

Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programının amacı; ileri ebelik temel bilgi ve becerilerini profesyonel olarak liderlik özellikleriyle artan, ebelik uygulamalarında ekiple iş birliği içerisinde bütüncül yaklaşımla çalışan uzman ebeler yetiştirmektir. Bu programdan “Bilim uzmanı” (Master science in Midviwery) ünvanı ile mezun olunmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans programını başarı ile tamamlayanlar uzman ebe olarak görev alabilirler. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) ve yabancı dil sınavlarında başarılı olmak şartıyla özel ve kamu üniversitelerinde araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi kadrolarına atanabilirler. Doktora programlarına başvuru yaparak lisansüstü eğitimlerine devam edebilir ve akademik kariyerlerini ilerletebilirler.

ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ;

Prof. Dr. Mustafa KARA, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı

Doç. Dr. Selda SONGUR DAĞLI, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı

Doç. Dr. Muradiye KARASU AYATA, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü